Gemeente Arnhem

Het project

Gemeente Arnhem – Stationsgebied Arnhem Centraal

De uitdaging

Er was sprake van een vertraging op de bouw van Station Arnhem Centraal. De grootste zorg was de achterstand op de planning met de grote opening in het vooruitzicht. In de chaos en activiteiten en verschillende belangen was er behoefte aan orde en overzicht.

De taak van creëer begon met het begeleiden van de aanbesteding voor brandhydranten Arnhem centraal. Gaandeweg dit proces kwam men erachter dat er steeds meer activiteiten gebundeld konden worden, om hiermee efficiëntie in het bouwproces te versnellen. Om binnen de gestelde planning zoveel mogelijk gereed te maken. Gaande weg het project veranderde de rol van projectbegeleider brandhydranten naar duizendpoot, welke orde en rust terugbracht rondom het complexe bouwgebied: “Arnhem Centraal”.

Het resultaat

De werkzaamheden werden binnen de planning en binnen budget afgerond in een goede sfeer en met minder rompslomp. Ieder kon zich richten op hetgeen waar hij of zij goed in was waardoor het vertrouwen in elkaar groeide. Het project lag minder lang stil omdat de betrokken partijen niet met een beschuldigende vinger naar elkaar wezen, maar juist gezamenlijk onverwachte gebeurtenissen opvingen.

Samengewerkt met

  • Brandweer Arnhem
  • Rijkswaterstaat
Terug naar overzicht
  • René is een prima projectleider. Hij kent de doelen en prioriteiten van het project. Hij heeft heel duidelijk zijn opdracht met bijhorende stakeholder in kaart. Bij onverwachte ontwikkelingen in het project kan hij door zijn contacten en overzicht snel effectief schakelen. Hij durft besluiten te nemen en koppelt deze op een goede en efficiënte manier terug aan diverse belanghebbenden. René weet door zijn gedrevenheid, enthousiasme en vakkennis een prima projectresultaat te behalen.

    Gemeente Arnhem - Anton de Kleijn